Start voor buurtplan aardgasvrij

gepubliceerd
14 februari 2024, 15:36

Een groepje bewoners is inmiddels van start gegaan naar een buurtplan toe te werken hoe onze buurt aardgasvrij kan worden. Het gaat om Hoge Oven (de Gaardenbuurt) en een deel van Waterpark (Watereiland).

Na een drukbezochte bewonersavond werken wij als buurtteam nu aan een goede uitvraag voor technische adviesbureaus. Het is de bedoeling om goed technisch advies in te winnen over wat er in onze buurt kán en wat het beste bij onze buurt past. We vinden het belangrijk om veel aandacht te besteden aan dingen die ook bij de bewonersavond ter sprake kwamen, zoals de betaalbaarheid. Over de start van het buurtteam is ook een artikel gepubliceerd in lokale krant De Stad Amersfoort, waarin nog meer te lezen is. Zie hiervoor de bijgevoegde foto of deze link.

Wij willen graag tot een plan komen dat bewoners echt verder helpt, en kan rekenen op een groot draagvlak onder. Ben je zelf geïnteresseerd om jouw mening te geven? Dan kun je bijvoorbeeld meedoen in het buurtpanel. Je wordt dan van tijd tot tijd door het buurtteam gevraagd om op ideeën te reageren. Stuur dan een mailtje naar buurkrachtnieuwland@gmail.com. Wil je alleen op de hoogte blijven dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Artikel 2024-01

Aanmelden nieuwsbrief