Samen een buurtplan maken

projectdoel
Buurtbewoners maken samen een buurtplan 'Op weg naar aardgasvrij wonen'.

Buurkracht gaat graag met bewoners aan de slag. U en andere bewoners van Hoge Hoven (Gaardenbuurt) en een deel van Waterpark (Watereiland) krijgen de kans een buurtplan op te stellen. We onderzoeken hiervoor met elkaar

1. welke alternatieve warmtebronnen haalbaar en betaalbaar zijn in Nieuwland,

2. welke stappen gezet moeten worden om daar te komen en

3. hoe je op basis van deze uitkomsten je eigen woning (stapsgewijs) kunt verduurzamen. Hiervoor zijn technische en financiële experts beschikbaar.

Als bewoners van de twee buurten help je elkaar hiermee om je voor te bereiden op het (op termijn) aardgasvrij maken van je woning en goede besluiten hierin te nemen. De uitkomsten worden tussentijds getoetst bij betrokken bewoners. Het buurtplan wordt aangeboden aan alle buurtbewoners en de gemeente. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit thema? Tijdens de Buurtavond op 27 november is toegelicht dat er een buurtteam wordt gevormd van buren, die de komende 6-9 maanden actief aan de slag gaan met onderzoek en buurtplan. Daarnaast komt er een bewonerspanel, dat af en toe meedenkt en als klankbordgroep werkt.

Heeft u mogelijk belangstelling voor het buurtteam? Dan bent u van harte welkom op dinsdagavond 12 december, 19:30 uur in de Wijkboerderij (in de Opkamer). Komt u op 12 december? Meldt u zich dan nu aan via deze link.

Aanmelden

Ja, met buurtbewoners een plan maken richting aardgasvrij spreekt me aan. Wellicht wil ik er ook aan meedoen, maar ik kan helaas niet op 12 december aanwezig zijn. Neem contact met me op.